‘Little C’ Rotterdam krijgt vorm:

februari 2021. Het eerste deel van de bruggen, balkons en geveltrappen is geplaatst. Een kleine drie jaar geleden kreeg ik opdracht van Era Contour en JP van Eesteren het gevelstaalwerk voor dit  nieuwbouwproject met 15 woontorens aan de mondig van de Schie te ontwerpen. Inhoudelijk begeleid door Culd (Jaakko van ’t Spijker en Cor Geluk) en in samenwerking met Inbo. De ontwerpen moesten aansluiten bij de sfeer van pakhuizen (New-York) en tegelijk een verbinding maken met de omgeving. Voor de vormgeving van de balkons, bruggen en geveltrappen heb ik me laten inspireren door de omliggende wijken met typerende staalkenmerken zoals het industriële Loyds haven, het vele smeedwerk in het Binnenweggebied en sierstaalwerk in de Veerhaven.

In verband met slimme ruimtebesparing zijn niet alle blokken uitgerust met een eigen trappen/lifthuis. Via onderlinge bruggen wordt de verbinding gemaakt.

De geveltrappen zijn zeer transparant uitgevoerd als een voile tegen de gevel. Het principe is ontleend aan New-York waar de brandtrappen met de steek in dezelfde richting via bordessen verbonden zijn.