Info

Ontwerp: Ruud-Jan Kokke

Het Dorp voor gehandicapten in Arnhem wordt volledig vernieuwd. Siza heft voor dit doel twee nieuwe modelwoningen gebouwd. Ruud-Jan Kokke ontwierp de inrichting en enkele meubelspecials, zoals de roterende keuken en de Multi-bank. Deze elementen zijn bedoeld om de bewoners meer zelfstandigheid en een prettiger en praktischer woonomgeving te bieden. Beide ontwerpen zijn gepoatenteerd.

Wat is een roterende keuken:

Een ronde draaibare aanrecht. Je drukt op de knop en alle keuken onderdlen draaien naar je toe zonder dat je je met je rolstoel steeds hoeft te verplaatsen. Het ronde aanrecht heeft een spoelbak/mengkraan/keukendouche, werkvlak, inductiekookzone’s, dubbele 230 volt aansluiting en een separaat bedieningspaneel, gemonteerd op een excentrische hoogteverstelbare kolom. Het elementen heeft standaard aansluitingen en kan in standaard keukens gemonteerd worden. Doorsnede 1350mm; hoogtebereik tussen 750 en 1000mm.

Wat doet het:

Het element is in hoogte verstelbaar en kan ronddraaien. De bedieningsarm kan op elke positie rond de aanrecht gedraaid worden vanuit een centrale as. Het daarop gemonteerde bedieningspaneel is schuin gemonteerd en is separaat draaibaar. Beide delen kunnen ingesteld en gefixeerd worden in de voor de gebruiker meest ideale positie. Vanaf dit paneel kan de gebruiker met de links/rechtsknop alle aanrechtdelen naar zich toe laten draaien; de hooglaagknop de hoogte bepalen en met het touchscreen de kookzone’s bedienen. De excentrisch geplaatste centrale poot biedt voldoen inrijdiepte voor gebruikers met vooruitstekende benen in een rolstoel.

Doelgroep:

Het element is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen in een rolstoel. Zij hebben vanuit één positie, zonder steeds voor en achteruit te moeten steken, de gehele aanrecht binnen bereik. Het element is door zijn ronde vorm te plaatsen in de meestal oneconomische hoek van een woon/keukenruimte en is equivalent aan een rechte keuken van 4m.

De roterende keuken wordt gemaakt door Hubbers bv in Leuth.

Hubbers is een interieur en keukenbouwer gespecialiseerd in o.a. de zorg. www.hubbers.nl

Evacuatiemonument Arnhem

De wild opeengestapelde letters ‘Vlucht’ markeren voortaan het park...

Balustrade Eusebiuskerk Arnhem

MONUMENTALE BALUSTRADE VOOR DE EUSEBIUSKERK Monumentale balustrade opgeleverd. Voor...

TC Kruk, KOKKE House

Tc stool. Design Ruud-Jan Kokke 1990. TC stool is...

Eusebius kerkdeuren

Als sluitstuk van een jarenlange restauratie is de toegankelijkheid...