Strandtent van ’toevallig’ aangespoelde containers

april 2020. Medio vorig seizoen is de Strandtent aan de zuidoever van de Rijn in Arnhem ‘Strand Zuid’ geopend. Dit jaar is  de plek uitgebreid. Een deel is met een tentdoek overspannen en er is nu een echt strand met ligstoelen aangelegd. Het ontwerp voor de Strand Zuid heb ik samen met mijn partner

en collega Petra Hartman gemaakt. We hebben gekozen voor een ‘random opstelling’: toevallig bij hoogwater tegen en op elkaar aangespoelde containers. De Strandtent is een initiatief van Hans Peters, Willem Vierdag en de Luie Hond ondersteund door eigenaar van het terrein KWP. Bureau Jasser realiseerde de inrichting. De eerste Strandtent aan de Rijn is dé zomerplek in Arnhem.

Strand Zuid staat bovenaan de rand van het talud. Ook bij hoog water kan het blijven staan.

150 meter stroomafwaarts heeft Kokke enkel jaren terug  het ‘Stadsblokken werfpaviljoen’ ontworpen gemaakt van ‘oud ijzer’; een prachtig vrijwilligersproject. In de winter fungeert het samen met de nabije Romneyloods als historische scheepswerf, in de zomer is het een gezellige horeca-uitspanning waar je vanaf de Rijnkade voor 1 euro met het pontje naar toe kunt.